10:28 μ.μ.ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ

  • 739 εκατομμύρια αναλφάβητοι ενήλικες!


793 εκατ. ανέρχονται οι αναλφάβητοι ενήλικες παγκοσμίως, η πλειοψηφία των οποίων είναι νεαρά κορίτσια και γυναίκες, σύμφωνα με στοιχεία της UNESCO.

  • "Κύμα φυγής" 1,5 εκατ. ανθρώπων για την ύπαιθρο!
Σύμφωνα με έρευνα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης 1,5 εκατ. κάτοικοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θέλουν να μετακομίσουν στην περιφέρεια και να ασχοληθούν με τη γεωργία ή την κτηνοτροφία. Υπολογίζεται πως το 70% είναι άτομα υψηλής μόρφωσης.

  • "Υπερ-υπολογιστής" θαύμα!
Ο ισχυρότερος και ταχύτερος υπολογιστής στον κόσμο παρουσιάστηκε στο Τόκιο κατά τη διάρκεια του 26ου Διεθνούς Συνεδρίου υπερ-υπολογιστών, που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία. ο ιαπωνικός υπολογιστής μπορεί να πραγματοποιεί οκτώ χιλιάδες εκατόν εξήντα δύο τρισεκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

0 σχόλια

ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ TV

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Το 1992 το φροντιστήριό μας ξεκίνησε να εκδίδει την εφημερίδα ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ και η έκδοσή της συνεχίστηκε μέχρι το 2010. Σήμερα, σχεδιάσαμε την αναβίωσή της σε ηλεκτρονική μορφή διατηρώντας το μορφωτικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενό της. Το φροντιστήριό μας, μέσω της ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗΣ σας προσφέρει άρθρα σύγχρονου προβληματισμού και ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, τις επιστήμες, το περιβάλλον και τον αθλητισμό.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ