Το "detour" των νέων

6:39 μ.μ.ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ

Μετά από μια μεγαλειώδη προσπάθεια στον τομέα της σκέψης και της γνώσης στην πορεία σας για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, με μεγάλη επιμονή και πολλές στερήσεις, μετά τη μετωπική σας "σύγκρουση" με τα περίεργα... θέματα σε αρκετά μαθήματα, αρχίζετε μια νέα περίοδο περιπέτειας, σχεδόν αυτόνομα, με δύναμη κι αυτοπεποίθηση για νέες Ιθάκες.
Η σκληρή δουλειά κι η πολύωρη μελέτη στο σπίτι ή στο φροντιστήριο σάς βοήθησε να ανεβείτε επίπεδα κριτηρίων κι απαιτήσεων. Το μεγάλο στοίχημα για τη μεγάλη στροφή στο στοχασμό και τη σκληρή προσπάθεια έχει επιτευχθεί από όλους σας. Κι αυτό ουσιαστικά είναι η επιτυχία σας. Το μεγάλο "detour" προς την πνευματική αναζήτηση μέσα από την επίπονη πορεία για τις εξετάσεις έχει μόλις αρχίσει. Ανεβαίνοντας κάποιος σε αυτό το τραίνο, δύσκολα " ξεπεζεύει".
Έχοντας σημείο αναφοράς το πρόγραμμα - δουλειά που εφαρμόσατε στο φροντιστήριο και στο σχολείο με τη βοήθεια των δασκάλων σας, με τη χαρά της πνευματικής δημιουργίας που έχετε γνωρίσει, θα συμπληρώσετε (και με τη δική μας αρωγή) στο μηχανογραφικό σας τις σχολές με απόλυτη σειράς επιθυμίας.
Από τώρα και στο εξής δε θα έχετε παρότρυνση για καλό πρόγραμμα. Αυτό το έχετε εμπεδώσει. Θα το εφαρμόζετε πλέον σε όλη σας τη ζωή με προσωπική ευθύνη, με προσωπικές επιλογές. Προτεραιότητα θα έχουν το διάβασμα, ο αθλητισμός και τα χόμπι του καθενός, όχι αλόγιστα αλλά με σωστή ιεράρχηση και κατανομή του χρόνου. Σε αυτό το μοντέλο δε χωράει καμία αδράνεια, καμία "κακοποίηση" του χρόνου. Μετά το δεύτερο έτος θα διακρίνετε τι θέλετε περισσότερο να κάνετε στη ζωή σας και θα επιμείνετε πολύ στα αντίστοιχα μαθήματα, τα οποία θα έχουν άμεση σχέση με την επαγγελματική σας προτίμηση. Παράλληλα, η μεταξύ σας επικοινωνία, επαφή και συνεργασία θα πρέπει να ενισχύεται κι όχι να λιγοστεύει.
Αυτό το club, στο οποίο ανήκετε, με αυτήν τη φιλοσοφία, είναι στην πράξη προοδευτικό, όχι στη συνθηματολογία και στην απάτη. Λειτουργεί περίπου 40 χρόνια, αριθμεί 3.500 επιστήμονες και αποτελεί σημείο αναφοράς πολλών νέων!
Στέλιος Μπακούλας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

0 σχόλια

ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ TV

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Το 1992 το φροντιστήριό μας ξεκίνησε να εκδίδει την εφημερίδα ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ και η έκδοσή της συνεχίστηκε μέχρι το 2010. Σήμερα, σχεδιάσαμε την αναβίωσή της σε ηλεκτρονική μορφή διατηρώντας το μορφωτικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενό της. Το φροντιστήριό μας, μέσω της ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗΣ σας προσφέρει άρθρα σύγχρονου προβληματισμού και ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, τις επιστήμες, το περιβάλλον και τον αθλητισμό.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ