Καλή σχολική χρονιά

5:27 μ.μ.nikos bakoulas


Καλό μήνα και καλή σχολική χρονιά! Για τους νέους μας καλή χρονιά σημαίνει καλή προσπάθεια και να μάθουν πολλά γράμματα. Να μην υπάρχει κανένας νέος μας με χαμηλή βαθμολογία και ταυτόχρονα να ικανοποιεί τα χόμπυ του με ένα πολύ καλό πρόγραμμα. Η εκγύμνασή του, αν είναι δυνατόν, θα πρέπει να περιέχεται στο καθημερινό του "μενού". Σε αυτό το εγχείρημα οι δάσκαλοι πρέπει να είναι οδηγοί και πρωταγωνιστές.
Ας δούμε 2 συγκλονιστικές ιστορικές μαρτυρίες.
Ο Κοσμάς ο Αιτωλός, ιεροδιδάσκαλος, ίδρυσε 270 σχολεία(!!!) σε όλη την Ελλάδα, μέσα στον τρόμο και στο θάνατο που έσπερνε η τουρκοκρατία. Βέβαια, το τίμημα που πλήρωσε ήταν η εκτέλεσή του στην αγχόνη.
Το 480 π.Χ., μετά το έπος των Θερμοπυλών επήλθε η καταστροφή του Περσικού στόλου στη Σαλαμίνα (29/9/480). Στο ενδιάμεσο διάστημα , τα γυναικόπαιδα μεταφέρθηκαν στην Αίγινα και στην Τροιζήνα. Ενώ οι Πέρσες έρχονταν για την καταστροφή των Αθηναίων οι τελευταίοι πήραν μέτρα ώστε οι νέοι να μη σταματήσουν την εκπαίδευσή τους στον τόπο της εξορίας(Η παιδεία στη αρχαιότητα Θ.Καρζή Εκδ. Φιλιππότη).
Άρα, ακόμα και σε δύσκολες εποχές η εκπαίδευση ήταν πρωταρχικό ζητούμενο καθώς είναι σημαντικό εφόδιο στη ζωή του ανθρώπου.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

0 σχόλια

ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ TV

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Το 1992 το φροντιστήριό μας ξεκίνησε να εκδίδει την εφημερίδα ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ και η έκδοσή της συνεχίστηκε μέχρι το 2010. Σήμερα, σχεδιάσαμε την αναβίωσή της σε ηλεκτρονική μορφή διατηρώντας το μορφωτικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενό της. Το φροντιστήριό μας, μέσω της ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗΣ σας προσφέρει άρθρα σύγχρονου προβληματισμού και ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, τις επιστήμες, το περιβάλλον και τον αθλητισμό.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ