Ένα καλοκαίρι γεμάτο Ελληνικές επιτυχίες

5:52 μ.μ.nikos bakoulas


19 Αυγούστου 2018: Η εθνική εφήβων στο πόλο στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Σομπατέλι της Ουγγαρίας. Στον ίδιο μήνα οι Έλληνες αθλητές εντυπωσίασαν με τις διακρίσεις  τους (με πρώτες θέσεις)  στους ευρωπαϊκούς αγώνες!
Στο επίπεδο παγκόσμιων σχολικών διαγωνισμών έχουμε επίσης διακρίσεις στα μαθηματικά, τη βιολογία και τη χημεία. Μάλιστα, φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο στον 25ο Μαθηματικό φοιτητικό διαγωνισμό IMC (International Mathematics Competition) που διεξήχθη από τις 22-28 Ιουλίου στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας. Επίσης, στην 22η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων που έλαβε χώρα στη Ρόδο, 19-24 Ιουνίου, οι Έλληνες μαθητές κατέκτησαν ένα Χρυσό, ένα Αργυρό και δύο Χάλκινα μετάλλια. Στην 59η  Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε στη Ρουμανία, 4-14 Ιουλίου, οι Έλληνες μαθητές έλαβαν δύο Χάλκινα μετάλλια και δύο εύφημες μνείες. Όσον αφορά τη βιολογία, στην 29η  Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (ΙΒΟ) που διεξήχθη στο Ιράν 15-22 Ιουλίου η Ελληνική ομάδα απέσπασε 3 Χάλκινα μετάλλια και 1 εύφημη μνεία. Ακόμη, στην 50η Ολυμπιάδα Χημείας που έγινε στην Πράγα και την Μπρατισλάβα 19-28 Ιουλίου, οι Έλληνες μαθητές κέρδισαν 3 χάλκινα μετάλλια.(!)
 Αυτές οι σημαντικότατες επιτυχίες αποτελούν τρανές αποδείξεις για την ισχυρή θέληση και τη φοβερή προσπάθεια αυτών των νέων. Πρέπει και μπορούν να αποτελέσουν πρότυπα προς μίμηση για όλα τα παιδιά. Με τη νέα σχολική χρονιά, όλοι οι νέοι, με τη βοήθεια των δασκάλων  τους και των γονιών τους , μπορούν να θέσουν ψηλούς στόχους  στον τομέα του αθλητισμού και στον πνευματικό στίβο. Με σωστό και αποτελεσματικό πρόγραμμα, με διαρκή έλεγχο της βελτίωσής τους, θα απολαμβάνουν την καθημερινή ανοδική  πορεία τους στην κρίσιμη και σημαντικότατη για τη ζωή τους  εφηβική ηλικία.
 Στόχος, λοιπόν, μπορεί να είναι: Κανένας νέος να μην μείνει χωρίς  να εφαρμόζει ένα πλήρες πρόγραμμα με μελέτη , με άθληση και ψυχαγωγία, μακριά  από τις  ποικίλες εξαρτήσεις-παγίδες (τσιγάρο, ποτά,  ναρκωτικά, τις πολλές ώρες στο διαδίκτυο κ.λ.π.). Η μύησή τους στο σωστό πρόγραμμα  είναι υποχρέωση όλων μας ώστε όλοι οι σημερινοί νέοι να γίνουν στοχαζόμενοι, προσπαθούντες, αθλούμενοι και υγιείς και κατά συνέπεια, αυριανοί πολίτες χρήσιμοι και  παραγωγικοί, σε μια πολιτεία συνεργασίας και αλληλεγγύης, με ελαχιστοποίηση  κατά το δυνατόν των προβλημάτων  της.
Κλείνοντας, το σχολείο πρέπει και μπορεί να είναι κέντρο- εστία  επικοινωνίας, γνώσης, σκέψης και άθλησης για όλους τους μαθητές και ταυτόχρονα κέντρο χαράς και αυτοβελτίωσης!
Καλή σχολική χρονιά 

(Άρθρο που δημοσιεύτηκε στην τοπική εφημερίδα της Αγίας Παρασκευής "Ο Σχολιαστής" το Σεπτέμβριο του 2018)                                                          
                                         Μπακούλας Στέλιος
                                                                        Μαθηματικός Φροντιστής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

0 σχόλια

ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ TV

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Το 1992 το φροντιστήριό μας ξεκίνησε να εκδίδει την εφημερίδα ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ και η έκδοσή της συνεχίστηκε μέχρι το 2010. Σήμερα, σχεδιάσαμε την αναβίωσή της σε ηλεκτρονική μορφή διατηρώντας το μορφωτικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενό της. Το φροντιστήριό μας, μέσω της ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗΣ σας προσφέρει άρθρα σύγχρονου προβληματισμού και ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, τις επιστήμες, το περιβάλλον και τον αθλητισμό.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ