Η ιστορία του φροντιστηρίου μας

11:14 π.μ.nikos bakoulas



Το φροντιστήριο Μπακούλα είναι κοντά στο μαθητή από το 1974 και η συνέπειά μας από τότε μέχρι σήμερα παραμένει η ίδια. Βασικός μας στόχος είναι η βαθμιαία αυξανόμενη προσπάθεια για ΣΚΕΨΗ και ΓΝΩΣΗ, χωρίς άγχος, μετατρέποντας τις δυνατότητες του μαθητή σε ικανότητες. Πάντα παράλληλα με το σχολείο και συμπληρώνοντάς το, οδηγούμε το μαθητή στην κατάκτηση της ΓΝΩΣΗΣ , η οποία ανά τους αιώνες είναι πολύ δύσκολη διαδικασία για τον άνθρωπο.
Με γνώμονα αυτήν την ιδεολογία, στη μεγάλη μας πορεία μέχρι σήμερα, έχουμε αναπτύξει πολλές σημαντικές δραστηριότητες:
·       Από το 1988 μέχρι τις μέρες μας, με βάση το ρητό «νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ», ακολουθούμε πρόγραμμα άθλησης στο ομώνυμο Αθλητικό Κέντρο μας στην Παλλήνη κάθε Σάββατο. Έτσι, το πρόγραμμα των μαθητών με τη φιλοσοφία ΣΚΕΨΗ-ΓΝΩΣΗ ΑΘΛΗΣΗ αποτέλεσε και αποτελεί ολιστική προσέγγιση με πολύ καλά αποτελέσματα για όλους τους μαθητές.
·      Συστήσαμε ένα Κέντρο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού όπου έρχονταν οι νέοι, δωρεάν, και συζητούσαν τους προβληματισμούς τους. Επίσης, δημιουργήσαμε ένα κέντρο συνάντησης και στοχασμού στον οποίο κάναμε  πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις σχετικές με τη μουσική, τον κινηματογράφο και γενικότερα τις τέχνες.
·       Δημιουργήσαμε, επίσης , ένα ενδιαφέρον βίντεο για την ιστορία της  Ελλάδας.
·       Διοργανώσαμε ομιλίες φιλοσοφίας και ψυχολογίας με ομιλητές καθηγητές πανεπιστημίου, συγγραφείς αλλά και την τότε υφυπουργό παιδείας.
·       Επιπλέον, εκδίδαμε το περιοδικό «Νεανικοί Στόχοι» με  εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Ενώ, στη συνέχεια εκδώσαμε την εφημερίδα «ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ» , όπου συμμετείχαν  μαθητές και καθηγητές του φροντιστηρίου. Σήμερα, έχει πάρει ηλεκτρονική μορφή και θα τη βρείτε στην ιστοσελίδα http://bakoula.blogspot.com/ .
·        Έχουμε εκδώσει βιβλία για όλες τις τάξεις του γυμνασίου και του λυκείου για την καλύτερη κατανόηση της ύλης μέσα από ασκήσεις κλιμακούμενης δυσκολίας.
·       Κάθε χρόνο διοργανώνουμε πάρτυ, εκδρομές και άλλες εκδηλώσεις όπως επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους με σκοπό τη βιωματική επαφή των μαθητών με τις γνώσεις που αποκτούν μέσα στην τάξη.
Αυτό που κάνει το φροντιστήριό μας ξεχωριστό είναι ότι δεν γίναμε ποτέ «βιομηχανία» και δεν ρίξαμε ποτέ το επίπεδο και το ενδιαφέρον μας για την πρόοδο των μαθητών. Τώρα, ξεκινάει μία νέα εποχή ποιοτικής παιδαγωγικής προσφοράς στους μαθητές, με την εφαρμογή πιο σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας και με κύριο στόχο τη σίγουρη επιτυχία και την πολύπλευρη ανάπτυξη των μαθητών μέσα από ένα δημιουργικό και ευχάριστο πρόγραμμα.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

0 σχόλια

ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ TV

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Το 1992 το φροντιστήριό μας ξεκίνησε να εκδίδει την εφημερίδα ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ και η έκδοσή της συνεχίστηκε μέχρι το 2010. Σήμερα, σχεδιάσαμε την αναβίωσή της σε ηλεκτρονική μορφή διατηρώντας το μορφωτικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενό της. Το φροντιστήριό μας, μέσω της ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗΣ σας προσφέρει άρθρα σύγχρονου προβληματισμού και ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, τις επιστήμες, το περιβάλλον και τον αθλητισμό.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ