Kανένα Eλληνόπουλο χωρίς γράμματα, κανένας νέος χωρίς σημαντικό βαθμό άθλησης

11:55 π.μ.ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ


Θα πρέπει να μην υπάρχει Ελληνόπουλο χωρίς να έχει υψηλό επίπεδο γνώσης και χωρίς να έχει μυηθεί στην άθληση.

Με τη νέα εκπαιδευτική νομοθεσία οι μαθητές πίστεψαν, ότι μπορούν να προσπαθούν ελάχιστα και να μαθαίνουν λίγα και εύκολα και να αναβάλουν για το μέλλον την προσπάθειά τους για την επίτευξη των στόχων τους. Οι καθηγητές ταυτόχρονα απαλλάχθηκαν   από το άχθος και το  άγχος της αξιολόγησης.
Έτσι διαμορφώνεται ξανά μετά από 30 χρόνια  ένα απέραντο σκηνικό ήσσονος προσπάθειας.
Ταυτόχρονα τα καλά σχολεία, οι φιλότιμοι και αγωνιστικότατοι εκπαιδευτικοί, το καλό φροντιστήριο , με καλό σύστημα εκπαίδευσης, με πάθος, με συνέπεια, οδηγούν ένα μέρος της μαθητιώσας νεολαίας σε υψηλό επίπεδο προσπάθειας, σκληρής δουλειάς, γνώσης και σίγουρης επιτυχίας. Έτσι μεγαλώνει η ταξική και αντιπροοδευτική απόσταση  μεταξύ αυτών που προσπαθούν πολύ και αυτών που αδιαφορούν.
Όσοι μαθητές δεν προσπαθούν, αυτοπαγιδεύουν την δυναμική της  αυτοβελτίωσης τους και αναπόφευκτα θα γίνουν  «ώριμα τέκνα» της άγριας εκμετάλλευσης και πρώτοι δυνητικοί χρήστες  επικίνδυνων ουσιών.
Οι Ευρωπαίοι  και ο άλλος κόσμος «τρέχει με εκατό», ο «καπιταλισμός της γνώσης» καλπάζει.  Η Σκέψη, η Γνώση και η Άθληση είναι η φιλοσοφία που θα πρέπει ο κάθε νέος να ενστερνιστεί , να βιώσει και να καλλιεργήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό, με διαρκή έλεγχο και διαρκή ενθάρρυνση   από τους δασκάλους του.
Αντί να ενθαρρύνουμε την παρακμή, μπορούμε να εμπνεύσουμε την σκληρή προσπάθεια, τη μόρφωση, την ποιότητα, την αισθητική, την υπέρβαση. Οι «κακοποιημένοι» από τα σκουπίδια της τηλεόρασης και όχι μόνο νέοι της εποχής μας είναι σίγουρο ότι μπορούν να αφομοιώνουν τα μηνύματα της αυτοβελτίωσης, και της δυνητικής αυτοπραγμάτωσης.

Οι σοφοί νομοθέτες  έπρεπε να έχουν επίκεντρο του στοχασμού τους το μήνυμα: «Kανένα Eλληνόπουλο  χωρίς γράμματα, κανένας νέος χωρίς σημαντικό βαθμό  άθλησης».
Εμείς στο φροντιστήριο μας, συνεχίζουμε την παράδοση 40 ετών  ΣΚΕΨΗΣ, ΓΝΩΣΗΣ, ΑΘΛΗΣΗΣ με νέους τρόπους υλοποίησης του μοντέλου και, με αποδεδειγμένα θαυμάσια αποτελέσματα, αδιάκοπα από το 1974 μέχρι σήμερα. Δεν μπορούμε να παίζουμε με την τύχη των παιδιών μας, δεν επιτρέπεται να ετοιμάζουμε μια Ελλάδα με μικρές αντιστάσεις απέναντι στην παρακμή.
Με διαρκή προσπάθεια, με υπέρβαση, με απόβλεψη σε υψηλούς στόχους, με διαρκή ενθάρρυνση, με ενδιαφέρον , με αγάπη πρέπει να χτίσουμε μια νεολαία αγωνιστικότατη, υγιή, όμορφη, αισιόδοξη, βελτιούμενη μέρα με τη μέρα.
Ο μοναδικός δρόμος για τη νέα  Ελλάδα είναι μέσα στην οικογένεια των προοδευμένων κρατών , με κοινωνική πολιτική, με υψηλό επίπεδο υγείας  και εκπαίδευσης για όλους, με υγιείς, αθλητικούς, μορφωμένους και αισιόδοξους νέους.  
Στο φροντιστήριο μας στο πολύ φιλόξενο και οικογενειακό περιβάλλον μάθησης, μέσα σε ένα ήσυχο και καταπράσινο χώρο στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, οι μαθητές έρχονται με χαρά, ακολουθούν χωρίς άγχος το δημιουργικό και αποτελεσματικό πρόγραμμά μας, αλλάζουν ή συμπληρώνουν τον τρόπο σκέψης, δράσης, προσπάθειας και πετυχαίνουν στις σχολές που επιλέγουν. Από την καλοκαιρινή περίοδο μαθαίνουν μεγάλο μέρος της ύλης για τα  ΑΕΙ – ΤΕΙ ή για την επόμενη τάξη τους, μέσα από ένα εντατικό-αποδοτικό πρόγραμμα, και αναπτύσσουν αγωνιστικότητα πολλή χρήσιμη για τη ζωή τους.

Στέλιος Μπακούλας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

0 σχόλια

ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ TV

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Το 1992 το φροντιστήριό μας ξεκίνησε να εκδίδει την εφημερίδα ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ και η έκδοσή της συνεχίστηκε μέχρι το 2010. Σήμερα, σχεδιάσαμε την αναβίωσή της σε ηλεκτρονική μορφή διατηρώντας το μορφωτικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενό της. Το φροντιστήριό μας, μέσω της ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗΣ σας προσφέρει άρθρα σύγχρονου προβληματισμού και ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, τις επιστήμες, το περιβάλλον και τον αθλητισμό.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ